EĞİTİM DETAYLARI
Tarihin başlangıcından günümüze kadar binlerce yıllık uygarlık tarihi boyunca insanoğlunun doğrudan veya doğa ile ortaklaşa oluşturduğu değerlere “Kültürel Miras” denir. Anlam olarak kültür varlığından daha geniş bir alanı kapsayan kültürel miras, eserlerin “korunması” ve “muhafaza edilmesi” söz konusu olduğunda ortaya çıkar. Kültürel miras hem somut hem de somut olmayan alanları kapsar. Böylece kültürel miras, toplumun düşüncelerini, yaşam tarzını, entelektüel ve manevi kazanımlarını açıklayan maddi nesnelerden ve manevi geleneklerden oluşur.
Bu seminer ve gelecekte vereceğimiz seminerler dizisini vermekteki amacımız, Anadolu’nun kadim uygarlıklarından bize kalan kültürel mirası daha geniş kitlelerle buluşturmak ve Anadolu Uygarlıkları kültürel mirasımız konusunda insanları bilinçlendirmek ve farkındalık uyandırmaktır.
Günümüzden yaklaşık 3500 yıl önce yaşamış Hitit Uygarlığı hakkında bilgi vermek ve bu bilgiler üzerinde tartışmak amacıyla, Prof. Dr. İlknur Taş hocamızın yönetiminde bu seminer dersimiz verilecektir.
1-Hititler’den önce Anadolu’da kimler vardı? Hititler kimdir? Hint Avrupa Dillerinin atası: Hititçe ve Hitit Çivi Yazısı
2-Hitit Devleti’nin tarihi, krallar ve kraliçeler
3- Başkent Hattuşaş ve Hitit Kentleri ve arşivleri
4- Hitit Devlet yapısı, devlet görevlileri ve diplomasi geleneği
5- Hitit Kanunları
6-Hitit Dini, Dini törenler ve tören mekanları
7- Hitit Dönemi’nde sanattan bahsetmek mümkün müdür?
8- Hitit Şehirlerinde binaları ve diğer fiziki yapıları tasarlama ve kurma sanatı
9- Şifalandırma yöntemleri ve hekimlik
10- Mitler, söylenceler
BAŞVURU KOŞULLARI
• Vakfın, başvurumu kabul etmeme (başvuruyu iptal) hakkı olduğunu kabul ederim.
• Seminer süresi boyunca, vakfın ve seminerlerin genel düzenini bozucu, vakıf çalışanlarını, seminer eğiticilerini ve diğer seminer katılımcılarını rahatsız edici söz ve davranışlar sergilemem halinde, seminer kaydımın, Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı tarafından tek taraflı olarak feshedilmesini / iptal edilmesini kabul ve taahhüt ederim.
• Vakıf, gerektiğinde seminer programında değişiklik yapma hakkına sahiptir.
• Başvuru formları değerlendirildikten sonra ve grup yeter sayısına ulaşıldığında, başvurusu kabul edilenlere geri bildirim yapılacaktır.
• Gizlilik ilkelerimiz ve kişisel verilerin korunması hakkındaki kanun gereği, oturumlar kayıt altına alınmayacaktır. Özel durumlarda, oturumun kayıt altına alınması gerekirse, eğitmen ya da um:ag teknik ekibinden ilgili kişi katılımcıların tek tek onayını alacaktır.